Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
23 Листопада 2024

Новини

12.09.2016

Ucab Заготівля кормів стала темою третього модулю «АгроШколи»

заготівля корму Ломовате АгроШкола УКАБ

8-9 вересня 2016 року у м. Черкаси відбувся третій модуль АгроШколи УКАБ «Управління молочним бізнесом-2016. Кормозаготівля: сіно, сінаж, силос».

Під час дводенного семінару близько 40 учасників, серед яких були представники агропідприємств, підприємств-постачальників, експерти аграрної галузі та практикуючі ветеринари, обговорили питання ефективної заготівлі кормів на агропідприємстві, їхнього впливу на якість продуктів тваринництва та здоров’я тварин, а також роль заготівлі кормів задля загальної ефективності господарства в цілому.

Кормова база становить 60-75% собівартості молока, з урахуванням вигодовування молодняка. Основою будь-якого раціону ВРХ є грубі корми, саме їхня якість визначає кількість інших компонентів у повному змішаному раціоні. Таким чином якість грубих кормів визначає собівартість годування, а та в свою чергу, на 60-75% визначає собівартість молока. Грубі корми є фундаментом, на якому будується весь молочний бізнес, отже, їхня якість визначає, чи буде прибутковою ферма.

«Молочний бізнес в Україні переживає консолідацію. З ринку йдуть малоефективні господарства. У той же час, ефективні господарства добудовують ферми і нарощують поголів’я. Заробляти при невисоких закупівельних цінах на молоко цілком можливо, але для цього необхідно дотримуватися певних технологій», — розповів Володимир Мірненко, спікер «АгроШколи», експерт із технологічної підтримки, Pottinger Україна.

«В українських реаліях тема впливу неякісних кормів на здоров’я та відтворення ВРХ є дуже важливою, оскільки далеко не всі фермери розуміють як якісно заготовлювати корми та зберігати їх. Адже у разі неправильного закладання та зберігання грубого корму, в ньому розмножується небажана мікрофлора, внаслідок чого втрати поживності корму зростають від 20% до 70%. Крім того, накопичення продуктів життєдіяльності мікроорганізмів призводить до зниження відтворювальної функції та до довічного зменшення продуктивності», — прокоментував тематику заходу Валерій Лотоцький, доцент, к.в.н., БНАУ. На його думку, компанії, що займаються реалізацією сорбентів, нав’язують думку фермерам про те, що вони можуть не дотримуватися технологічних умов зберігання та закладки корму, натомість використати сорбент і вирішити всі проблеми. «На жаль, це просто маркетинговий хід, тому що немає жодного сорбенту, який би міг видалити із корму всі токсичні продукти, які накопичилися у ньому внаслідок життєдіяльності мікрофлори», — зазначив експерт.

Під час другого дня семінару учасники відвідали виробничі потужності СТОВ «Ломовате», с. Сагунівка, Черкаської області, де була проведена фахова екскурсія підприємством. Провідні фахівці господарства показали учасникам семінару умови утримання тварин, потужності для зберігання кормів власної заготівлі (сінаж люцерновий та силос кукурудзи) та особливості процесу годівлі тварин. Зокрема, продемонстрували і сучасну доїльну залу типу 2x8 Swing Over.

«Наше господарство є прикладом того, як без великих інвестицій можна досягти максимального ефекту, адже 6 років тому наші надої складали 8 літрів на корову, а зараз ми маємо 30 літрів за день. Значні капіталовкладення ми замінили наполегливою працею нашого колективу. На сьогодні загальна кількість поголів’я на нашому господарстві становить 782 тварини, 430 з яких – дійні корови.  На нашу думку, такі заходи як семінар «АгроШколи» необхідно проводити, адже від самого створення ферми і до цього часу, ми постійно вчимося. Без постійного навчання та обміну інформацією всі високі результати можна швидко втратити», — зауважив  Сергій Головач, керуючий фермою СТОВ «Ломовате».

«Проведення таких практичних заходів як «АгроШкола» перш за все має на меті обмін досвідом між вітчизняними агровиробниками. Саме під час таких практично орієнтованих семінарів виробники можуть обговорити методи вирішення своїх проблем, що, в свою чергу, дозволяє попередити або вчасно і правильно вилікувати захворювання ВРХ. Ми завжди підбираємо провідних спікерів-практиків, аби наші учасники мали змогу отримати найактуальнішу інформацію про технологічні аспекти, які в кінцевому результаті вплинуть на продуктивність корів та економічну ефективність підприємства в цілому», — розповіла Галина Олійник, проект-менеджер AgriEvent.




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab