Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
29 Листопада 2024

Новини

20.04.2012

Українська молодь визнала національну кухню

Попри активну рекламу модних закордонних страв вітчизняна молодь добре знається на українській кухні. Молоді люди віком до 25 років – найактивніші учасники голосування за найкращу національну страву. Про це повідомили організатори Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!». Згідно з їхніми статистичними даними, 67 % тих, хто проголосував, − молоді люди віком 18-25 років.

Піца, бургери, суші – серед такого різноманіття наїдків закордонного походження українським стравам дуже легко відійти в забуття. Реклама і ресторанний бізнес, який спеціалізується на іноземній кухні, тільки посилюють конкуренцію українським стравам. Тому все частіше на столах сучасних українців з’являються паста, лазанья чи роли замість традиційних українських налисників, вареників і холодцю. Таким чином, Україна поступово втрачає свою самобутність і автентичність, виражену у кулінарних традиціях. 

«Сьогодні ведеться активна пропаганда азіатської, європейської та інших іноземних кухонь, відтак традиційна українська втрачає свої позиції у рейтингу популярних. Тому одна з головних цілей Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!» − привернути увагу вітчизняної молоді до національних традицій, підвищити статус української кухні і максимально «повернути» українців до споживання вітчизняних продуктів і страв», − наголосив президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

Статистика конкурсу «Смакуй, Країно!» показує, що все-таки надія є, і українська молодь знається на традиційній українській кухні та полюбляє її смакувати. Наразі на сайті конкурсу триває голосування за найкращу національну страву з-поміж десяти вибраних до національного меню України. За даними організаторів конкурсу, 67 % учасників голосування - українці віком 18-25 років, вікової категорії 25-35 − 27 %. 

«Така увага молоді до конкурсу «Смакуй, Країно!» та українських страв підтверджує, що ми на правильному шляху, і що українська кухня може стати найпопулярнішою серед українців. І так повинно бути, тому що кулінарні традиції – це невід’ємна частина національної культури, тому завдання кожного громадянина – шанувати та популяризувати їх», − підкреслив Алекс Ліссітса.

Щодо смаків української молоді, то, як показує конкурс «Смакуй, Країно!», сучасні українці схильні до вегетаріанства: молодь віком 18-25 років віддала найбільше голосів вареникам із капустою та грибами, а також дерунам (тертюхам) традиційним (по майже 20 %), які обігнали сало та ковбасу домашню більше ніж удвічі. Щодо сала, то відоме як національний продукт, популярністю у молоді воно не користується. Сало з часником поки що отримало найменше голосів від вікової категорії 18-25 – 6%.

Нагадаємо, наразі продовжується голосування за найкращу національну страву України на сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com, яке триватиме до 20 травня 2012 року.

Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Проведення конкурсу «Смакуй, Країно!» стало можливим завдяки підтримці партнерів:

- Сім’я ресторанів Козирна Карта

- Мережа ресторанів «Два Гуся»

- Компанія «Харчевня»

- Ресторан заміського комплексу «Мисливський хутір»

- Ресторан «Вілла Віта»

- Ресторан «Фортеця»

- Рсторанно-готельний комплекс «Трипілля» 

Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу
вул. Велика Житомирська, 20 А, оф.53
01025 Київ, Україна
Тел/Факс: +380 44 2014950, 51
[email protected]
www.agribusiness.kiev.ua
Тетяна Котик

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) www.agribusiness.kiev.ua була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.

Завантажити прес-реліз українською 

Скачать пресс-релиз на русском 




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab