Новини
23.09.2010
Ціни на яловичину досягли найвищого рівня за останніх 10 років
У другій половині вересня ціни на м'ясо збільшилися на 3-5 грн./кг залежно від регіону і виду м'яса, повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
Таке зростання обумовлене, перш за все, подорожчанням худоби в живій вазі, що пов'язане з використанням для відгодівлі фуражу, придбаного вже за вищими цінами, ніж двома-трьома місяцями раніше, вважає Єлизавета Святкивськая, виконавчий директор УКАБ. За її словами найпомітніше подорожчала яловичина, що пов'язане із скороченням поголів'я худоби і пропозиції його на забій, а так само відсутністю конкуренції з боку імпортерів. Так, за даними моніторингу ринку м'яса і м'ясопродуктів УКАБ на 21 вересня за биків понад
Менш помітно змінилися ціни на ринку свинини, чому сприяв імпорт напівтуш з Європи за ціною 23-24 грн./кг (категорія Е), аналогічна українська свинина досягає в ціні 33 грн./кг. Імпортна сировина дозволила припинити зростання цін на українську свинину, вважає Е.Святкивськая, але збільшення виробничої собівартості спричинить як перегляд цін, так і зниження темпів зростання поголів'я свиней.
Прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу