Новини
11.01.2011
Попит на ковбаси та свинину зріс удвічі
Ріст попиту на делікатеси у передсвяткові дні спричинив зростання цін на такі види продуктів, як пів-копчені, варено-копчені, сиро-в’ялені та сирокопчені ковбаси і м'ясо свинини, які є атрибутами святкового столу.
«На ринках ціни на популярні види продуктів зросли майже вдвічі в останній тиждень року, але вже після різдвяних свят вони знизяться відповідно і до зниження попиту на дану продукцію», - говорить виконавчий директор асоціації УКАБ Єлизавета Святківська. Разом з тим суттєвих цінових змін на ринку живої худоби не відбулося, оскільки переробники робили замовлення завчасно, розраховуючи на сезонне зростання попиту.
Вже другий рік поспіль зростання купівельної активності відбувається лише у останні 3-4 дні року, що пов’язано із нижчою купівельною спроможністю населення, ніж спостерігалася на початку 2007 і 2008 років.
Додаткова інформація за тел.: +380 44 201-49-50
Український клуб аграрного бізнесу
E-Mail: [email protected]
Христина Проців