Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
24 Листопада 2024

Новини

23.10.2019

Ucab Lactalis: «Відкриваємо світу найкраще, що може дати молоко»

16-17 жовтня 2019 року в рамках соціального проекту «3 молочні продукти на день» відбувся тур на виробничі потужності компанії Lactalis-Ukraine в м. Павлоград та на молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославське».

Захід мав на меті познайомити експертів галузі безпечного харчування з виробництвом молочної продукції та показати всі етапи виробництва – від молочної ферми до полиць магазинів.  У рамках туру представники компанії Lactalis-Ukraine провели екскурсію на заводі ТОВ «Молочний Дім»  в м. Павлоград та відповіли на низку запитань, що стосуються якості та безпечності молочної продукції. У турі взяли участь представники Центру громадського здоров’я МОЗ, Центру експертиз «ТЕСТ», інформаційної платформи «мікроб і Я», дієтологи та журналісти.

На сьогодні Lactalis-Ukraine входить в ТОП-6 українських переробників молока. Компанія придбала молочний комбінат ТОВ «Молочний Дім» в місті Павлоград у 2007 році, інвестувала кошти в повне технічне й технологічне переоснащення підприємства, і на сьогодні воно відповідає європейським стандартам виробництва. 

Про етапи виробництва на заводі розповіла Коваленко Світлана Павлівна, начальник відділу якості заводу Lactalis-Ukraine у Павлограді (ТОВ «Молочний Дом»). «До того, як потрапити до полиці магазинів молоко та молочні продукти проходять довгу процедуру контролю якості та безпечності. На заводі привезене молоко ретельно перевіряється в лабораторії вхідного контролю. У молоці аналізуються: наявність антибіотиків та інгібіторів (сода, аміак тощо), відповідність температури, кислотність, точка замерзання, термостійкість. Після первинного контролю молока відбувається подальше аналізування сировини з перевіркою вмісту жирів і білків, густини, соматичних клітин, мікробіологічних показників. Тільки після повної перевірки молока лабораторією сировина завантажується на завод. У випадку виявлених відхилень у якості та безпечності молоко повертається постачальнику» - ділиться експерт.

Під час виготовлення молочних продуктів використовується лише якісна сировина, закваски та наповнювачі. На підприємстві застосовується закритий цикл виробництва – мінімальний контакт продукту з навколишнім середовищем та людиною. В приміщеннях заводу працює система кондиціонування з каскадом фільтрів, які мінімізують наявність мікроорганізмів у повітрі.

Працівники здійснюють постійний контроль дотримання температурного режиму – 4 °С +/- 2 °С – протягом дозрівання, зберігання та транспортування продукції.  Сире молоко проходить подвійну пастеризацію.

Використання виключно якісної сировини – фундаментальний принцип роботи Групи Lactalis у всьому світі.  Учасники туру мали змогу відвідати одну з ферм, із якою компанія активно співпрацює протягом багатьох років - МВК «Єкатеринославський».

Технологи молочного комплексу продемонстрували основні аспекти його роботи. Комплекс унікальний тим, що на одному виробничому майданчику зосереджено близько 5500 корів швіцької породи, 1300 з котрих становить дійне стадо.  За добу комплекс виробляє близько 50 тонн молока. Швіцька порода (Brown Swiss) – одна з найпопулярніших у світі завдяки високій молочній продуктивності та високому вмісту жирів і білків у молоці.

У МВК «Єкатеринославський» облаштовані доїльні зали паралельного типу, який дозволяє швидко переходити від однієї групи корів до іншої, що в свою чергу підвищує ефективність видою. Доїльні апарати максимально зручні для корів та безпечні для транспортування молока. Доїння корів проводять тричі на день з інтервалом у 8 годин. Корів перед «запуском» доять раз на день.

Першу лінію комплексу утворюють молочний блок та корпуси для корів. У корівниках установлено термодатчики і штори, котрі реагують на зміни температури. На території комплексу є майданчики для вигулу тварин. Друга лінія призначена для молодняку. Утримання проводиться дрібними групами - телички і бички окремо. 

Для забезпечення автоматизованої системи управління стадом використовують вушні бирки з електронним чіпом, котрий дозволяє здійснювати он-лайн контроль та облік надоїв, контролювати фізіологічний стан кожної корови.

Довідково: Проект «3 молочні продукти на день» надає об’єктивну інформацію щодо простого способу покращити якість свого життя через здорове харчування та розвіяти міфи про молочні продукти.




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab