Новини
25.06.2012
Гості Євро витрачають понад 300 грн. у день на харчі
Близько 30% закордонних гостей, які приїхали до Києва на матчі фінальної частини Євро-2012, залишають у нашій столиці 300 грн. і більше щодня лише на харчування. Такі результати опитування, проведеного агенцією «AgriSurvey» Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».
Як пишуть українські ЗМІ, більшість іноземних гостей найбільше хвалять українське пиво та кухню, в першу чергу, за їхню дешевизну. Однак при цьому майже третина туристів віддає за харчі більше 300 грн. у день, майже 40% - 150-300 грн. щодня.
При цьому гості Євро-2012 уже встигли більш-менш досконало ознайомитися із українською кухнею і відзначають її смакові якості. Загалом смакові вподобання гостей з-за кордону різноманітні. Як показали результати опитування, найбільше закордонних респондентів віддають перевагу італійській кухні (29%). У той же час українська кухня знаходиться у шкалі вподобань на одному рівні із такими відомими кухнями, як китайська та французька (по 7%).
«Разом з тим, більшість футбольних фанатів з-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80% опитаних не мали проблем із обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. У той же час основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючого персоналу та відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна попоїсти українських страв. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні», - поінформував директор агенції «AgriSurvey» Тарас Гагалюк.
Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження агенції «AgriSurvey», яке проводилось до початку Євро-2012, надходження від споживання продуктів харчування і напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн. євро.