Новини
08.05.2015
Експорт м’яса зріс на 18%
За даними Митної статистики, в січні-квітні 2015 року експорт м’яса з України склав 61,3 тис. т, а це на 18% більше за аналогічні показники попереднього року. Найбільше підвищився експорт свинини – до 7,3 тис. т, а це в понад 8 разів більше за показники попереднього року. Обсяг реалізації яловичини на зовнішні ринки зріс на 77% до 8,1 тис. т, повідомляють екпсертти асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ). Дана тенденція спостерігається внаслідок зниження попиту в Україні на м’ясо ВРХ з боку населення та переробних підприємств. Експорт м’яса птиці знизився на 1,5%, що пояснюється зростанням попиту на курятину на внутрішньому ринку.
Що стосується імпорту м’яса, то в січні-квітні 2015 року імпорт м’яса до України склав 15,5 тис. т, а це на 44% менше за аналогічні показники попереднього року. Це пояснюється девальвацією гривні та зниженням купівельної спроможності українців. Найбільш стрімко зменшився імпорт свинини – аж в 15 разів і склав лише 0,9 тис. т. Імпорт яловичини склав лише 0,2 тис. т, в той час як в минулому році даний показник був на рівні 0,7 тис. т. Виключенням в цьому році було м’ясо птиці та її субпродукти, імпорт даної продукції зріс на 10% і склав 14,4 тис. т. Оскільки, середня ціна імпорту склала лише 0,71 дол. США./кг, це говорить про зростання ввезення в Україну саме субпродуктів та інших дешевих частин, які в подальшому використовуються для виробництва ковбасних виробів.