Новини
15.03.2010
Свинина і яловичина зрівнялися в ціні
Впродовж перших місяців року відбувалося зростання цін на яловичину, що було зумовлено скороченням її виробництва. Про це зазначили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), посилаючись на дані власного моніторингу.
«На початок березня роздрібні ціни на свинину і яловичину в більшості регіонів країни зрівнялася та досягла рівня 50-55 грн/кг», - говорить експерт з ринків м’яса та м’ясопродуктів асоціації Український клуб аграрного бізнесу Єлизавета Святківська. Разом з тим за даними Держкомстату в січні промислове виробництво охолодженої яловичини скоротилося на 28%, а замороженої збільшилося на 14%. Ці дані свідчать про скорочення споживання охолодженого м’яса, що змусило виробників збільшити випуск замороженої продукції та збільшити запаси, говорять в УКАБ. Традиційно, при зростанні цін на яловичину до рівня свинини споживачі надають перевагу останній. Та, з огляду на скорочення поголів’я худоби, вже найближчим часом такі зміни матимуть суттєвий влив на докорінну зміну структури ринку м’яса. Так, за даними Держкомстату за січень-лютий поточного року сільгосппідприємства збільшили реалізацію на забій свиней – на 13,1% і птиці на 15,4%, при цьому скоротивши реалізацію ВРХ.
Незважаючи на скорочення виробництва яловичини можна очікувати загальне внутрішнє зростання виробництва м’яса в поточному році. Вичерпну інформацію про те як розвиватиметься ринок м’яса цього року та про перспективи вітчизняного м’ясного тваринництва в довгостроковому періоді ви зможете отримати відвідавши конференцію «М’ясне тваринництво України - 2010». Детальніше про конференцію http://agribusiness.kiev.ua/uk/events/programme/1267183186/
Прес - служба УКАБ