Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
23 Листопада 2024

Новини

22.01.2010

Перспективи українського ринку свинини стримуються імпортом

Перспективи українського ринку свинини залежатимуть від обсягів імпорту цієї продукції, в першу чергу з Європейських країн. Про це йдеться в доповіді «Український ринок м’яса свинини – відновлюється чи регресує?» виконавчого директора Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Єлизавети Святківської яка виступатиме в рамках Голландсько-українського  форуму аграрного бізнесу «Якість продуктів харчування - ключ до успіху в агропромисловому секторі», що відбудеться 3 лютого в рамках виставки «Інтерагро 2010».

За попередніми оцінками імпорт свинини в 2009 році склав 140 тис. т, при власному виробництві на рівні 500 тис. т в забійній вазі. «Суттєве зростання вітчизняного виробництва стримує низька купівельна спроможність внутрішнього ринку та все ще досить висока собівартість виробництва вітчизняної свинини у частини виробників у порівнянні з європейськими країнами», - говорить Є. Святківська. Звичайно, найнижчі витрати на виробництво в Бразилії, Канаді та США де низькі затрати на основні засоби (зокрема, на спорудження та утримання будівель), хоча порівняно низькими затрати є і в Данії.

Рівень цін що зберігався в Україні протягом останніх двох років став стимулом до нарощування поголів’я і таким чином на 1 січня 2010 року сільгосппідприємства збільшили кількість свиней на 20 % у порівнянні із аналогічним періодом 2009 року.

«Зважаючи на обмеженість ринку збуту темпи нарощування поголів’я можуть уповільнитися в поточному році, але скорочення виробництва яловичини та імпорту всіх видів м’яса залишаються все ще вагомим стимулом до нарощування виробництва, - говорить Є.Святківська. - Тим паче, що українці традиційно надають перевагу свинині перед яловичиною».

Подальше зростання ринку буде залежатиме від формування преміум сегменту охолодженого м’яса, йдеться в доповіді експерта УКАБ. «В 2009 році основні виробники свинини акцентували свою увагу на виробництві м’ясних та беконних порід свиней за сучасними технологіями і в питаннях технології більшість все ще проходить період пошуку оптимальних раціонів і співвідношення якість-ціна. Ще не напрацьовано торгових марок, і можливо, кризовий рік був не найкращий для цього, але подальший розвиток виробництва свинини можливий за принципом розвитку ринку курятини, що очевидно ми спостерігатимемо в найближчі кілька років» - говорить Є. Святківська.

Дізнатися більше про перспективи ринку свинини можна відвідавши Голландсько-український  форуму аграрного бізнесу «Якість продуктів харчування - ключ до успіху в агропромисловому секторі», що відбудеться 3 лютого в рамках виставки «Інтерагро 2010».

Програма заходу - завантажити

 

Прес-служба УКАБ

 




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab